SPRACHE | George MacPherson an unserer Schule (Stand: 12-10-2017)

Chiefstory-teller George MacPherson erzählte

Es gelang dem chief story-teller George MacPherson innerhalb weniger Minuten alle in seinen Bann zu ziehen: zuerst erzählte er, wie er seinen Kilt anzieht. Und dann ging es los mit den Geschichten über waterhorses, bagpipers, mothers and daughters und immer wieder über die Magie seiner schottischen Heimat.

George Macpherson, Schottland (E)
He started to learn stories at the age of three when his Grandfather took him on his knee and told him stories which he had to retell till he was sure George told them as he told them to him. When George reached the age of 10 he was allowed to tell a story in public for the first time. He has been collecting and telling stories ever since, Scottish and from other cultures, e.g. Australian aboriginal, Ainu people of Japan. George Macpherson is a Seannachdaigh (chief storyteller) for three clans.
[Quelle:

Wir danken der Städteregion, die mit der Bildungszugabe das Ereignis für Schülerinnen und Schüler der Q1 finanziert.

[text and photo by: G. Sauer, Lehrerin am Städt. Gymnasium Herzogenrath]

[page created by: Marvin Kailus; Kl. 8d; Mitglied der Web-AG]